Relationsguiden - en podd för kärlekens skull

Som skribent har man förmånen att snubbla över högst varierande uppdrag, och just det här var nog extra oväntat. Men arbetet med Otrohetsakuten (se nedan) ledde vidare till den här podcasten som jag drev tillsammans med parterapeuten Anneli Östling under 2021. 
Vår ambiton var att lyfta samtal om relationer till en ny nivå och verkligen bjuda på både kunskap, förståelse och tips. För att garantera just tydlighet och konkreta råd, skrev jag manus till alla 48 avsnitt.  

Lyssna och lär! Relationsguiden finns fortfarande överallt där poddar finns. 

Refrängen, en bok om livet - typ

Refrängen, en bok om livet - typ är en annorlunda bok jag skrivit. Bakgrunden till boken var min kompis Ulrikas cancerdiagnos mitt i livet, och alla de samtal vi hade om livet, döden och begravningar. Vi insåg direkt att just begravningar var något som vi aldrig någonsin pratat om förut, varken med varandra eller våra nära och kära. Alltså gjorde vi slag i saken och skrev en både rolig, inspirerande och otroligt viktig* fylla-i-bok om att planera (eller åtminstone våga fundera över) sin egen begravning. 
Refrängen, en bok om livet - typ  finns till försäljning här i webshopen och i den vanliga bokhandeln. 


*jag är kanske inte helt opartisk, men ändå... 

Otrohetsakuten

Efter 25 år som copywriter på både svenska och engelska, landade plötsligt två olika översättnings-uppdrag på skrivbordet. Först ut var det otroligt omfattande materialet som finns inuti appen Otrohetsakuten/Infidelity ER och som mest kan liknas vid en flexibel men intensiv och effektiv parrelations-terapi. Jag översatte all text från svenska till engelska och blev något av en relationsexpert på köpet. ;-) 
Därefter översatte jag också Marie Sammelis omåttligt populära bok "Det lilla galleriet i solen" från svenska till engelska. Den engelska versionen är ännu inte utgiven. 
 

Akademibokhandeln - kollektion lilla a

Kollektion stora A blev väldigt populärt, men både design och texter kändes lite "vuxna" för att passa det stora sortiment av pyssel, spel, kritor och enkla läroböcker för de yngre kunderna. Alltså skapade Maria och jag en mer lekfull lillasyster där alla produkttexter är på rim: Kollektion lilla a.

Akademibokhandeln - Kollektion stora A

Akademibokhandeln lanserade 2018 sitt eget varumärke för allt som inte är böcker; dvs kontorsmaterial, anteckningsböcker, kalendrar, pennor etc.
Kollektionen heter "Stora A" och logotyp samt grafisk profil är gjord av Maria och mig på Hantverkargatan Arton. Vi är både stolta över och väldigt förtjusta i kollektion Stora A som bygger på kvalitet, inspiration, kunskap och ett genuint intresse för produkterna. 

Mercedes-Benz, Tennis

Mercedes-Benz är en av huvudsponsorerna för Swedish Open i Båstad, och de ville ha något alldeles extra till sponsortältet, men också give-aways till besökarna.
  
Maria och jag slog två flugor i en smäll med de här glasunderläggen. De var uppskattade på plats, men delades också ut i fina 4-pack till kunderna, en med varje text: 
Mercedes-Benz - Here to serve
Mercedes-Benz - Love
Advantage - Mercedes-Benz  
Mercedes-Benz - No tie required

Kristianstads golfklubb i Åhus

Kristianstads golfbana i Åhus har nyligen fått nya ägare och därefter har det satsats stort på att förbättra allt på och runt banan - även marknadsföringen. 
Maria och jag fick i uppdrag att ta fram en annons för tre olika golfbilagor i DI, Aftonbladet och Expressen där vi dels skulle berätta om golfbanans fantastiska och smått unika egenskaper, dels skapa en ny grafisk profil med en alternativ logotyp som fungerar som en tydligare avsändare än klubbemblemet. 

Mercedes-AMG event

Mercedes-AMG bjöd in kunder till ett event på Falkenbergs motorbana, där de fick prova på att köra de snabbaste AMG-bilarna på bana, med racerförare som coacher. Mercedes-AMG ville skicka med kunderna ett minne från eventet och det skulle vara något som inte kändes "reklamigt" utan mer personligt och specifikt för det här eventet. 
  
Sagt och gjort, Maria och jag tog fasta på den klassiska racingflaggan, endast dekorerad med en diskret cirkelformad text med eventets namn och år. På baksidan trycktes de ändå obligatoriska logotyperna samt en längre text där man tackar för deltagandet. 

Hantverkargatan arton

Det är kanske förmätet att kalla den egna butiken för ett kunduppdrag, men det är ju sannerligen något vi gjort tillsammans. 
Namnet på butiken kom av sig själv, men idén till den varierbara logotypen bottnar i det enkla faktum att vi gör så mycket olika saker här i butiken. Nu har vi en logga för varje humör och tillfälle, vilket är så mycket roligare än bara en.
...vi har också ungefär trehundratolv andra idéer på varianter framöver, så det här uppdraget blir aldrig klart...

Kungsholmstorgs dag och KungsÖ Företagarförening

Vi har också hunnit med ett pro bono uppdrag, för en organisation som arbetar med att skaka liv och lust i vårt vackra Kungsholmstorg. Eventet "Kungsholmstorgs dag" stod värd för över 100 olika aktiviteter i september 2017, och blev också grunden till företagaföreningen KungsÖ, för alla företagare på Östra Kungsholmen. 
Maria har skapat deras logotyper och jag har skrivit texterna till hemsidan och allt tryckt material.  

Ordning & Reda

Av nostalgiska skäl tar jag med Marias och mitt allra första gemensamma projekt, vilket också är det uppdrag som gjorde att vi lärde känna varandra. Maria arbetade för Ordning & Reda och hade redan tagit fram formen för julkort som skulle hylla de svenska jultraditionerna. Jag var frilansande copywriter och fick i uppgift att skriva förklarande texter till framsidornas olika illustrationer.
Det blev en skön kombination; tydliga anvisningar och recept till hur man klipper stjärnor, tomtar på rad eller bakar lussebullar - skrivet som julrim - på engelska.