Reklambyrån i butiken

Jag som driver butiken är egentligen copywriter med erfarenhet av allsköns olika kunder och uppdrag sedan 1995, då jag utbildade mig på Berghs copylinje här i Stockholm. 
Ofta och gärna arbetar jag tillsammans med Maria Holmer Dahlgren som är grafisk formgivare och dessutom var med och grundade Hantverkargatan Arton. Läs mer om oss båda här nedanför.

Malin Nordström

Jag har skrivit så länge jag kan minnas, och njutit av det som skrivits av andra. Redan som barn hade jag alltid olika anteckningsblock som fylldes med både egna tankar och citat eller fraser som jag hittade lite varstans. Men det var först på gymnasiet som jag dels insåg att det finns ett yrke som heter copywriter, dels blev uppmuntrad av en lärare att skriva mer. 
  
Gymnasiet följdes av ett sabbatsår som backpacker, och det året följdes av fyra till på resande fot. Till slut landade jag dock hemma i Sverige igen, kom in på Berghs copylinje och flyttade därför till Stockholm 1995. Sedan examen från Berghs har jag arbetat både som anställd och som frilansare, men främst det senare. Under en period satsade jag också helhjärtat på mitt företag som smyckesdesigner och silversmed istället - MaNoLin - men jag kunde aldrig riktigt släppa skrivandet.
  
Sedan ett par år kombinerar jag nu de två yrkena. Att jag dessutom driver butiken på Hantverkargatan 18 är inte så knepigt som det låter, eftersom mitt copywriter-skrivbord står stadigt i samma lokal. 
 
Bland mina senaste uppdragsgivare kan nämnas IKEA, Akademibokhandeln, Clarion hotel, Skandiform m.fl. Jag har också gjort översättningsuppdrag (svenska-engelska), skrivit en bok (Refrängen, en bok om livet - typ) och haft en podcast.  

Maria Holmer Dahlgren

Min design bär alltid tydliga spår av min numera ganska karaktäristiska lekfullhet. För varje uppdrag försöker jag hitta någon liten detalj som får växa till sig och ta plats, på samma sätt som jag alltid försöker behandla varje bokstav som en unik karaktär. Alla dessa små detaljer får en kärleksfull behandling, för det tycker jag att de förtjänar. Mina porträtt av olika städer som t.ex. Stockholmsbrickan är goda exempel på mitt sätt att arbeta, för på dem kan man roa sig länge med att upptäcka allt från kända monument till udda figurer och personliga favoriter.  
   
Hotell Rivals designkoncept är ett annat exempel på mitt arbete, liksom Ordning&Reda som jag var med och grundade en gång i tiden, samt senare Bookbinders Design. Jag har även gjort en hel serie produkter till Tate Galleries i England. Och mycket annat, och mycket mer...  
 
Jag är ändå övertygad om att jag har mitt bästa arbete framför mig. Idag har jag erfarenhet, men är fortfarande nyfiken också. Som yngre hoppade jag på alla möjligheter som dök upp, men idag kan jag kosta på mig att vara kräsen och säga nej. Det blir en bättre balans då, och man måste stå stadigt för att kunna hoppa högt!