Om oss

Så här ser vi ut, Maria och Malin, och under knappen "våra uppdrag" hittar du exempel på några av de jobb vi gjort tillsammans. 
Självklart jobbar vi också på var sitt håll med både gamla och nya kunder,
vi har ju bara suttit tillsammans i ett år men jobbat som designer och AD respektive copywriter väldigt mycket längre än så. Vi presenteras oss här nedanför. 

Maria Holmer Dahlgren

Min design bär alltid tydliga spår av min numera ganska karaktäristiska lekfullhet. För varje uppdrag försöker jag hitta någon liten detalj som får växa till sig och ta plats, på samma sätt som jag alltid försöker behandla varje bokstav som en unik karaktär. Alla dessa små detaljer får en kärleksfull behandling, för det tycker jag att de förtjänar. Mina porträtt av olika städer är goda exempel på mitt sätt att arbeta, för på dem kan man roa sig länge med att upptäcka allt från kända monument och mönster, till udda figurer och personliga favoriter. Resultatet är en kombination av alla små saker som gör varje plats speciell, oavsett om det är en världsstad eller ett lokalt museum.

Hotell Rivals designkoncept är ett annat exempel på mitt arbete, liksom Ordning&Reda som jag var med och grundade en gång i tiden, samt senare Bookbinders Design. Jag har även gjort en hel serie produkter till Tate Galleries i England. Och mycket annat, och mycket mer...  
 
Jag är ändå övertygad om att jag har mitt bästa arbete framför mig. Idag har jag erfarenhet, men fortfarande nyfikenhet också. Som yngre hoppade jag på alla möjligheter som dök upp, men idag kan jag kosta på mig att vara kräsen och säga nej. Det blir en bättre balans då, och man måste stå stadigt för att kunna hoppa högt!  

Malin Nordström

Jag har skrivit så länge jag kan minnas, och njutit av det som skrivits av andra. Redan som barn hade jag alltid olika anteckningsblock som fylldes med både egna tankar och citat eller fraser som jag hittade lite varstans. Men det var först på gymnasiet som jag dels insåg att det finns ett yrke som heter copywriter, dels blev uppmuntrad av en lärare att skriva mer. 

Gymnasiet följdes dock av ett sabbatsår som backpacker, och det året följdes av tre till på resande fot. Under tiden sökte jag till copylinjen på Berghs och 1995 kom jag äntligen in och flyttade till Stockholm. Sedan examen därifrån har jag arbetat både som anställd och som frilansare, men främst det senare. Under en period satsade jag också helhjärtat på mitt företag som smyckesdesigner och silversmed istället - MaNoLin - men jag kunde aldrig riktigt släppa skrivandet.

Sedan ett par år kombinerar jag de två yrkena. Att jag dessutom driver butiken på Hantverkargatan 18 är inte så knepigt som det låter, eftersom mitt copywriter-skrivbord står stadigt i samma lokal. 

Bland mina senaste uppdragsgivare kan nämnas C/O Home, Clarion hotel, Kungsholmstorg, Katarina Nyman Lingerie och Skandiform. Bland mina tidigare uppdragsgivare återfinns bl.a. IKEA, adidas, Brio leksaker, Coca-Cola, Dim och Shell.